e-ISSN: 2536-4618
Başlangıç: 2011
Yayımcı: Iğdır Üniversitesi
Kapak Resmi
 

Duyuru

Değerli yazar(lar), yazım kuralları 10 Aralık 2022 tarihinde güncellenmiştir, lütfen aşağıdaki linke tıklayınız; https://dergipark.org.tr/tr/pub/jist/writing-rules


Iğdır Üniversitesi FBED, Uluslararası hakemli bir dergi olup yılda dört kez (Mart, Haziran, Eylül ve Aralık) elektronik ortamda yayınlanır. Yayımlanan bütün makaleler tam metin olarak Dergipark https://dergipark.org.tr/tr/pub/jist adresinde yayımlanır. Iğdır Üniversitesi FBED fen bilimleriyle ilgili bilim insanları tarafından hazırlanan özgün araştırma makalelerini, derlemeleri ve teknik notları Türkçe ve İngilizce olarak yayınlamaktadır. Dergimiz çift kör hakemli ve açık erişimli uluslararası bir dergidir. Makalelerin tümü yalnızca elektronik olarak yayınlanır, tam metin olarak indirilebilir ve çevrimiçi sürümü ücretsiz olarak kullanılabilir.

Herhangi bir sorunuz için lütfen fbed@igdir.edu.tr adresine başvurun.

2024 - Cilt: 14 Sayı: 2

Araştırma Makalesi

Giberellik Asit Dozlarının Ekmeklik Buğdayda (Triticum aestivum L.) Verim ve Kalite Üzerine Etkisi

Araştırma Makalesi

On Oresme Numbers and Their Geometric Interpretations

Araştırma Makalesi

Farklı Oranlarda Mısır kırması ve Buğday Kepeği İlavesinin Kinoanın Silaj Kalitesine Etkileri

Araştırma Makalesi

İnfüze Zeytin Yaprağı Çayının Bazı Fiziksel Özellikleri ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine İnfüzyon Sıcaklığı ve Partikül Büyüklüğünün Etkisi

Araştırma Makalesi

Orta Karadeniz’den Yakalanan Kurbağa Balığının (Uranoscopus scaber) Bazı Popülasyon Parametreleri

Araştırma Makalesi

Alyssum sibiricum Willd. Türünün Apolar Bileşenlerinin Belirlenmesi ve Antioksidan Aktivitesi

Araştırma Makalesi

Havalimanlarının Çevresel Risk Değerlendirmesi: Erzurum Havalimanı Örneği

Araştırma Makalesi

Estimation in α-Series Processes with Exponential Inter-Arrival Times under Censored Data

Sisteme Yüklenecek Formlar

Lütfen aşağıdaki belgeleri bilgisayarınıza indirerek istenen bilgileri doldurunuz ve makaleyi yükleme sırasında sisteme ekleyiniz.
Kapak Sayfası
Kör Makale
İntihal Raporu (iThenticate)
Telif Hakkı Devir Formu

Gönderi Kontrol Listesi

Makaleler, sorumlu yazar tarafından " Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi" web sitesi (https://dergipark.org.tr/tr/pub/jist) üzerinden hesap oluşturulduktan sonra elektronik olarak gönderilmelidir. Bu sistem, çevrimiçi makale gönderimine, ön değerlendirmeye ve yayınlanmak üzere hakem değerlendirmesinin gerçekleştirilmesine izin vermektedir.

Başvuru sürecinde yazarlar gönderilerinin aşağıdaki listede bulunan tüm maddelere uygunluğunu kontrol etmelidirler, bu rehbere uymayan başvurular yazarlara geri gönderilecektir.

1. Gönderilecek makale daha önceden yayınlanmamış ve/veya yayımlanmak üzere herhangi bir dergiye sunulmamış olmalıdır. (Yazar Rehberi'nde detaylı açıklama verilmiştir).
2. Makale Dergimiz yazım kurallarına göre hazırlanmalıdır.
3. Makale A4 sayfasında, kenar boşlukları, üstbilgi ve altbilgi boşlukları ve satır aralığı dergi formatına uygun olarak ayarlanmalıdır.
4. Ana başlıklar ve alt başlıklar dergi formatına uygun olarak düzenlenmelidir.
5. Çizelgeler dergi formatına uygun olarak hazırlanmalı, metin içerisinde bahsedilmeli, eserin metin bölümüne yerleştirilmelidir.
6. Çizelge ve Şekil ek dosya olarak yüklenmemeli ana doküman içerisinde verilmelidir.
7. Şekiller dergi formatına uygun olarak hazırlanmalı, metin içerisinde bahsedilmeli, eserin metin bölümüne yerleştirilmelidir.
8. Eşitlik ve Reaksiyon numaralandırmaları sıralı olarak dergi formatına uygun olarak verilmelidir.
9. Matematik formülleri Word programı (ek program kullanılmadan) kullanılarak hazırlanmalıdır.
10. Orijinal şekiller bütünüyle yazım kurallarına uygun hazırlanmalıdır.
11. Şekil boyutları formata uygun olacak biçimde düzenlenmelidir.
12. Metin içinde şekiller ardışık numaralandırılmalıdır.
13. Kaynaklar yazım kurallarına uygun yazılmalıdır.
14. Muhtemel yazım hataları kelime işlemcinin "Yazım ve Dilbilgisi" denetimi ile kontrol edilmelidir.
15. Türkçe makaleler için, Türkçe Makale Başlığı/Öne çıkanlar/Özet/Anahtar kelimeler ile İngilizce makaleler için, Makale Başlığı/Öne çıkanlar/Özet/Anahtar kelimelerin birbirleri ile aynı olduğu kontrol edilmelidir.
16. İngilizce makaleler için, İngilizce Makale Başlığı/Öne çıkanlar/Özet/Anahtar kelimeler muhakkak eklenmelidir. İstenildiğinde Türkçe Makale Başlığı/Öne çıkanlar/Özet/Anahtar kelimeler eklenebilir.
17. Kapak Sayfası (Cover page): Araştırma alanı, Makale türü, makalenin atıf için hazırlanmış bölümü, Türkçe ve İngilizce başlık, Türkçe ve İngilizce özet, Türkçe ve İngilizce Anahtar kelimeleri, Türkçe ve İngilizce Highlights (Öne Çıkanlar), Yazar(lar)ın ad(lar)ı, Yazar(lar)ın ORCID ID, Yazar(lar)ın Adresi, Yazar(lar)ın iletişim bilgileri, sorumlu yazar bilgilerini, Yazar Katkıları (Author Contributions), Çıkar Çatışması Bildirimi (Conflicts of Interest) ve Teşekkür ve Bilgilendirme (isteğe bağlı) bölümlerini içermelidir. Eğer varsa Kongre Beyanı veya Tez Alıntısı ve Etik Kurul Onayını (Ethics Committee Approval (if needed)) içermelidir. Taslak forma, Kapak Sayfası bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.
18. Makalenin sisteme yüklenen ana metninde yazar adları ve adresleri kör hakemlikten dolayı kesinlikle verilmemelidir. Sadece kapak sayfasında yazılmalıdır. Makale gönderirken yazar ad(lar)ı ve adresleri açık olarak yazılmalı, kısaltılmamalıdır.
19. Kör Makale (Blind Manuscript): (Makale Microsoft Office Word 2010 ve üzeri bir kelime işlemci ile hazırlanmalı). Tüm yazar isimleri ve üyelikleri HARİÇ TUTULMALIDIR. Örnek dosya için TIKLAYINIZ.
20. Birden fazla yazarlı makalelerde, 2. Adımda, makalenin tüm yazarlarını, makaledeki sıraya göre YAZAR EKLE seçeneğini kullanarak sisteme eklenmesi unutulmamalıdır.
21. Makale sisteme yüklenirken telif hakkı devir sözleşmesi (Bu form tüm yazarlar tarafından doldurulup imzalanmalı), gerekliyse etik kurul belgesi sisteme yüklenmeli ve kontrol listesi onaylanmalıdır. Telif Hakkı Devir Sözleşmesi doldurulmalı ve imzalandıktan sonra PDF dosya formatı da taranmalıdır. Telif Hakkı Devir Sözleşmesi için TIKLAYINIZ.
22. İntihal raporu (iThenticate'ye göre) PDF olarak hazırlanmalı ve sisteme yüklenmelidir. İntihalin makalenin kaynaklar hariç tamamını içerecek şekilde % 20'nin altında olması ve tek kaynak benzerlik oranı ise %5’i geçmemesi gerekmektedir. Örnek dosya için TIKLAYINIZ.
23. "Editöre Not" alanı boş bırakılmamalıdır. Bu alana çalışmanın özgün yönünü ve çalışmanın bilime somut katkısını belirtecek şekilde mutlaka yazılmalıdır.
24. Dergipark sayfamızda bulunan hakem öneri dosyası hazırlanmalıdır.
Lütfen herhangi bir sorunuz için fbed@igdir.edu.tr adresine başvurabilirsiniz.